miércoles, 21 de noviembre de 2007

Stern i Roura.

Finalment els acusats per la crema de fotos a Girona hauran de pagar 2.700€ per injúries a la corona. Jo no hi estic d'acord, una cosa és atemptar contra la vida d'algú i, una altra molt diferent, és la llibertat d'expressió. Al final no podrem ni pensar per nosaltres mateixos...
Els dos acusats van parlar en tot moment en català, sense que el magistrat entengués o intentés entendre res de res. Així que va suposar que renunciaven a defensar-se pel simple fet de parlar la llengua cooficial. Per això i altres motius, el defensor recurrirà el cas.
"... sus explicaciones fueron interrumpidas en varias ocasiones por el juez, que llegó a exigir al fiscal que les formulara preguntas que exigieran solo una respuesta afirmativa o negativa.Para el magistrado, los acusados no tenían derecho a usar el catalán porque el juicio se celebraba en una comunidad autónoma, Madrid, en la que los ciudadanos de otras comunidades no tienen el derecho a usar su idioma cooficial. Sin embargo, sí se les reconoce, por ejemplo, a los etarras que comparecen en la Audiencia Nacional. Por ello, en la plantilla de la sede judicial figuran traductores de euskera."
Les comparacions són odioses, però no entenc per què no es pot parlar en català...
Stern i Roura van declarar que la protesta era "contra el màxim representant de l'Estat espanyol a Girona" i també que va ser "un acte legítim i pacífic".
Pot ser que aquest comportament no sigui gaire pacifiste, però ni molt menys és per demanar, per part del fiscal, 18 mesos de presó ni per pagar una sanció de 5.460€.

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2636902

Al final aconseguiran que els catalans volguem la independència d'Espanya.
He dit!!

P.D.: un cop finalitzat el judici i, sabent la resolució, va haver-hi una petita manifestació a Barcelona i es van cremar algunes fotografies més...

1 comentario:

  1. El fet de pensar que els espanyolets (aquells de fora de Catalunya) són incapaços d'entendre el català em fa gràcia. Quan vas a Italia o França sense saber res de res d'Italià els entenem?
    El que passa és que els catalans som superdotats? O els demés molt "burrus"? O massa fatxes?

    És un pais d'amargats i vividors!
    i sí, alguns volem la independència total.

    ResponderEliminar